LTO: Kabinet maakt juiste keuzes

LTO Nederland is opgetogen over de kabinetsplannen voor 2012. Dat meldt de organisatie in een gezamenlijke verklaring met ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland.

De drie organisaties zijn blij dat de overheid ervoor heeft gekozen om zich onder leiding van bedrijven samen met onderwijs en onderzoek sterker in te zetten voor de economie. Ze juichen het pakket maatregelen toe dat innovatief (MKB-)ondernemerschap stimuleert, oplopend naar 2 miljard euro per jaar zoals vermeld in de deze week gepresenteerde bedrijfslevenbrief 'Naar De Top'.

De keus van het kabinet om de euro te blijven steunen is verstandig, zeggen de drie ondernemingsorganisaties. Er zijn grote Nederlandse export- en investeringsbelangen in het geding, die hard geraakt zullen worden als de euro en Europa uiteenvallen. Het brengt bovendien een schok op de financiële markten te weeg, met grote chaos tot gevolg.

Bankenbelasting

De ondernemingsorganisaties zijn tegen de invoering van een bankenbelasting, die de kredietruimte voor bedrijven vermindert. Verder vinden ze dat nog deze kabinetperiode de winstbelasting verder omlaag moet. Het kabinet moet de in het Regeerakkoord vastgelegde afspraak nakomen dat de opbrengst van verbreding van de grondslag hiervoor wordt aangewend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer