Varkenshouder zet buren huis uit

Varkenshouder Frank van den Burg uit Alphen-Chaam is als winnaar uit de bus gekomen in zijn rechtszaak tegen 2 protesterende buren. Die moeten per 1 januari 2012 hun huis uit.

Van den Burg eiste vorig jaar bij de gemeente dat zijn buren uit hun huis werden gezet omdat ze privé wonen in een woning met agrarische bestemming. Hij deed dit als antwoord op het protest van zijn buren tegen uitbreiding van zijn varkenshouderij.

De boer wil zijn bedrijf uitbreiden tot 600 zeugen en omvormen tot een gesloten bedrijf, inclusief mestverwerking. De buren gingen daartegen in het geweer, met de tegenactie van Van den Burg tot gevolg.

Uithuiszetting

Raad van State oordeelde deze week dat het verzoek tot uithuiszetting terecht was. De buren, die dit aanvochten, werden op alle punten in het ongelijk gesteld. De bezwaren tegen de uitbreiding van de varkenshouderij werden eerder al door de gemeente verworpen.

Van den Burg vindt vooral het feit dat er duidelijk uitspraak is gedaan over het privé wonen in een agrarische woning, een overwinning. 'Dit is voor de veehouderij een goede zaak. Anders zou het een doodssteek zijn voor agrarische ondernemers', redeneert hij. 'Het recht heeft gezegevierd.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer