Milde vogelgriep in Zuidwolde

Bij een handelsbedrijf in vogels in het Drentse Zuidwolde is een milde, laag pathogene, variant van Aviare Influenza vastgesteld. De milde vogelgriep is vastgesteld bij 83 zwanen die bestemd waren voor export.

De zwanen komen uit het wild en worden gevangen voordat ze worden verhandeld. Laag pathogene vogelgriep komt vrij algemeen voor bij in het wild levende vogels. De besmetting kwam aan het licht, omdat de dieren voor export getest moeten worden.

Volgens Europese regelgeving hoeven gehouden dieren die niet onder de definitie pluimvee vallen, niet te worden geruimd.

Omdat het bedrijf in een pluimveearm gebied ligt, is besloten de dieren op het bedrijf gecontroleerd te laten uitzieken. De besmette dieren gaan in quarantaine en de andere gevoelige dieren worden gecontroleerd op infectie. De maatregelen blijven in stand totdat de besmette dieren geen virus meer uitscheiden.

Vervoersverbod

Er is een beperkingsgebied van 1 kilometer rond het bedrijf in Zuidwolde ingesteld. In dit gebied geldt een vervoersverbod voor levend pluimvee en eieren. Er liggen geen andere pluimveebedrijven in het gebied.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer