Tuinders starten energiebedrijf

Een groep van 8 Westlandse glastuinders gaat de stroom die zij opwekt met WKK-installaties verkopen aan consumenten. De ondernemers hebben hiertoe de energiemaatschappij Kas Energie Nederland (KEN) opgericht.

Tot nu toe leveren de tuinbouwbedrijven WKK-stroom aan het net. Zij hebben daartoe overeenkomsten gesloten met een grote energiemaatschappij. In de loop van de tijd ontstond het idee onder de samenwerkende glastuinders om deze energie zelf op de markt te brengen.

Directeur Jaap van Kriekingen denkt dat consumenten twee redenen hebben om voor KEN te kiezen. 'De prijs is concurrerend en het sentiment speelt mee. De Nederlandse energiebedrijven worden opgeslokt. Westland Energie is overgenomen. Zelfs de naam verdwijnt. Wij denken dat veel mensen het leuk vinden om bij een Oer-Hollands bedrijf hun energie te kopen.'

Vergunningen

KEN is een initiatief van grote tuinbouwbedrijven: 4Evergreen, Agrocare, CombiVliet, Kesgro, Lans, Looije, Plantenkwekerij P. van Geest en Red Star Trading. Deze bedrijven hebben al een aantal jaar hun financieel beheer van de WKK’s ondergebracht in KAS Energy. Het nieuwe energiebedrijf is getoetst door de NMa en beschikt over de benodigde vergunningen.

De 8 bedrijven leveren volgens directeur samen genoeg stroom voor heel Zuid-Holland. Op dit moment richt de energiemaatschappij uit Maasdijk zich vooral op het Westland, maar klanten uit het hele land welkom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer