Cattle Cabin in gebruik

Voor ondernemer Leon Moonen uit Nederweert was het gisteren dan eindelijk zover. Hij nam het verplaatsbare onderkomen voor zijn vleesvee, de Cattle Cabin, officieel in gebruik.

Cattle+Cabin+in+gebruik
© Nieuwe Oogst

'Mijn Limousin runderen kunnen hierdoor het hele jaar door, op een verantwoorde manier buiten lopen', vertelt hij trots. 'Ik dacht dat de dieren de Cattle Cabin onwennig zouden vinden, maar dat valt reuze mee. Ze gingen direct grazen.'

De Cattle Cabin is ontwikkeld door Stichting Limousin Regionaal. In deze stichting zitten 8 ondernemers die hun vleesvee laten grazen in natuurgebieden in onder meer de Meinweg, het Roerdal en het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Schuilplaats

De Cattle Cabin dient als schuilplaats en tevens kunnen de dieren er worden bijgevoerd. De dieren kunnen er warm liggen op een droge strooisellaag, met daaronder houtsnippers.

Wanneer er mest in terecht komt, wordt deze direct gedroogd met een luchtstroom van pakweg 18 graden. Hierdoor wordt de uitstoot van ammoniak beperkt. Ook is de Cattle Cabin demontabel en verplaatsbaar.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer