Tweehonderdste Anne van den Ban-beurs

Mohamed Hussein Mpina uit Tanzania is de tweehonderdste student die voor zijn masterstudie in Wageningen een beurs krijgt van het Anne van den Ban Fonds.

Het Anne van den Ban Fonds stelt veelbelovende studenten uit ontwikkelingslanden in staat in Wageningen een master of science (MSc) opleiding te volgen. Hiermee wil het fonds een bijdrage leveren aan de opleiding van bekwame en gemotiveerde lokale deskundigen.

Zij kunnen een leidende rol spelen in de duurzame ontwikkeling van hun land. Het Anne van den Ban Fonds is vernoemd naar Anne van den Ban, voormalig hoogleraar voorlichtingskunde aan Wageningen University. Het fonds is in 1992 opgericht door onder meer Van den Ban.

Hussein Mpina

Mpina volgt aan Wageningen UR een studie plantenwetenschappen. In Tanzania was hij werkzaam als Assistant Research Scientist in Plant Pathology and Microbiology bij het Tropical Pesticides Research Institute (TPRI )in Arusha.

De kennis die Mpina in Wageningen opdoet, wil hij inzetten om kleine boeren te helpen ziekte en plagen in hun gewassen te voorkomen en te bestrijden, zodat ze meer van hun oogst overhouden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer