Goede+kwaliteit+veulens+bij+Bosma
©

Goede kwaliteit veulens bij Bosma

Familie Bosma in Kollumerzwaag hield zaterdag voor de vijftiende keer een veulenkeuring. Meer dan 70 dieren werden deze dag beoordeeld op rastype, bouw, ontwikkeling, stap en draf.

De jury bestaande uit mevrouw Hompe, de heer Pronk, mevrouw Brak-Elsinga en mevrouw Reen keurden in totaal 71 veulens. Daarvan kregen 14 een eerste premie. Er werden 47 tweede premies verdeeld en 10 moesten zich tevreden stellen met een derde premie. De kwaliteit van de veulens was van een goed niveau.

In 1997 initieerde familie Bosma voor het eerst een dergelijke www.fam-bosma.nlkeuringsdag. Voorheen werden de veulens bij de paardenhouders thuis beoordeeld. Dit was niet alleen voor de keurmeesters een tijdrovend karwei, maar ook voor Tsjibbe en Fetsje Bosma, omdat de eigenaren vaak hun hulp inriepen.

Groot succes

Het idee ontstond daarom om een veulenkeuring op het bedrijf aan de Spoarbuorren Súd te houden. Vanaf het eerste moment is dit een groot succes en andere bedrijven volgden het voorbeeld.

Behalve dat er deze dag werd gekeurd, bestond er ook de mogelijkheid voor paardenhouders hun dieren keuringsklaar te laten maken. Hier werd volop gebruik van gemaakt en alle boxen waren dan ook bezet, meldt familie Bosma.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer