Agrifirm: veel aantasting van sclerotinia

Dit seizoen is er volgens Agrifirm meer dan andere jaren overlast van sclerotinia, ook wel rattenkeutelziekte genoemd. De vele neerslag van de afgelopen maanden is gunstig voor deze schimmel.

Schade van sclerotinia kan voorkomen in onder meer cichorei, koolzaad, sla, venkel, kool, peen, witlof en aardappelen. Vooral in de teelt van stamslabonen leidde deze aantasting de laatste jaren regelmatig tot niet te oogsten gewassen of afkeuringen.

In de meeste gewassen is een chemische bestrijding niet goed mogelijk of zijn er middelen met slechts een beperkte nevenwerking op deze schimmel. Sclerotinia vormt op de aangetaste plantendelen weer nieuwe rustsporen, de rattenkeutels, geeft Agrifirm aan.

Contans WG

Deze rustsporen overleven vele jaren in de grond en vormen een risico voor aantastingen in volgende jaren. Om uitbreiding af te remmen, raadt Agrifirm Contans WG aan. Dat middel bevat een natuurlijke vijand die rattenkeutels in de grond vernietigt.

Contans mag bij alle teelten en op alle grondsoorten worden toegepast. Naast inzet vlak voor de teelt van een vatbaar gewas of tussen 2 teelten in, kan Contans na de oogst worden ingezet op gewasresten met sclerotinia-aantasting.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer