Zoektocht vermiste koeien duurt weken

De zoekactie naar de 'verdwenen' koeien van een overleden veehouder uit de gemeente Brummen duurt minimaal nog een paar weken.

Dat zegt de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) in de Stentor. Vorige week zijn op het erf van de veehouder 15 kadavers van koeien opgegraven. Volgens het landelijke registratiesysteem hadden er echter veel meer runderen in de stal moeten staan.

Milieuvergunning

De veehouder lag de afgelopen 10 jaar diverse keren in de clinch met autoriteiten. Zo legde de gemeente Brummen hem in 2001 een dwangsom op vanwege het niet naleven van de milieuvergunning.

In 1999 haalde het bedrijf de krant, omdat buurtbewoners hem beschuldigden van onbehoorlijk gedrag tegen omwonenden en zijn eigen vee. Hij verdedigde zich toen door de klachten af te doen met 'pure jaloezie'.

Waterschap

In 2002 kwam de veehouder in aanvaring met Waterschap Veluwe, omdat het kuilvoer nat werd en de sappen in het oppervlaktewater terechtkwamen. Op kosten van het waterschap is destijds een sloot op het terrein van de boer dichtgegooid en een andere sloot uitgegraven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer