Fruittelers verwelkomen consumenten tijdens Fruitigste Kleinfruitdagen

Vijftien telers verwelkomen consumenten en zetten de sector in de schijnwerpers tijdens de Fruitigste Kleinfruitdagen op 6, 7, 13 en 14 juli. Fruittuin Verbeek in het Gelderse Oldebroek is een van de bedrijven die de deuren opent.

'Deze dagen proberen we mensen kennis te laten maken met het telen van fruit', licht Nienke Verbeek toe. 'Ze kunnen fruit plukken, er loopt een teler rond voor informatie en er staan uitlegborden in de boomgaard. Zo nemen we stadse mensen mee naar het platteland om te laten zien hoeveel moois er van Nederlandse bodem komt.'

Maar ook als het geen Fruitigste Kleinfruitdagen zijn, is iedereen welkom om zelf te plukken bij Fruittuin Verbeek. Bij dit multifunctionele landbouwbedrijf zijn, naast 14 hectare boomgaard, een boerderijwinkel en horeca te vinden.

'We zijn dan ook al heel wat jaren ingericht op het plukken van fruit', aldus Verbeek. En daar zijn de jonge consumenten ook behoorlijk enthousiast over. 'De leukste reacties komen vooral van kinderen. Ze willen niet meer naar huis. Voor hen hoeft het niet zo groots te zijn.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer