Exploitatie Flora Campus Westland uit de startblokken

De gemeenteraad van Westland heeft vorige week ingestemd in met de grondexploitatie van Flora Campus Westland. Ook stelde de raad 56,6 miljoen euro beschikbaar voor de eerste uitvoeringsprojecten. Dat zijn het schoolgebouw met sporthal voor het Vakcollege+, 150 tijdelijke woningen voor verschillende doelgroepen en parkeervoorzieningen.

Exploitatie+Flora+Campus+Westland+uit+de+startblokken
© Bert Hartman

De veelomvattende gebiedsontwikkeling vindt plaats in het gebied rond het World Horti Center in het Zuid-Hollandse Naaldwijk. Flora Campus Westland wordt dé centrale en groene plek binnen Westland waar kennis en innovatiekracht rondom glastuinbouw samenkomen. Het wordt een combinatie van onderwijs, onderzoek, wonen en werken met ruimte voor bestaande bedrijven en start-ups.

De campus geeft Westland de kans om haar internationale positie als toonaangevende glastuinbouwgemeente te versterken. In het gebied komen ook woningen voor verschillende doelgroepen waaronder studenten en arbeidsmigranten. Verder zijn nieuwe verbindingen voor het openbaar vervoer en de aanleg van groen en water gepland.


Onderwijs, onderzoek en wonen

Met de vaststelling van de grondexploitatie begint de realisatiefase. Hierbij pakt de gemeente de verdere aan- en verkoop van gronden op, net als de civieltechnische voorbereiding en uitvoering.


In het Vakcollege+ krijgen de praktijk en theoretische leerwegen van het vmbo onderdak. De gezamenlijke huisvesting maakt intensieve samenwerking met bedrijven, middelbaar beroepsonderwijs en maatschappelijke organisaties mogelijk.

Het is de bedoeling dat eind 2025 de eerste paal van het schoolgebouw de grond ingaat. Als alles meezit, begint de bouw van 150 tijdelijke woningen nog in 2024.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer