Geen caravans in lege kassen in gemeente Westland

Leegstaande kassen in de gemeente Westland zijn geen plek waar caravans, auto's en boten opgeslagen mogen worden. Dat stelt de gemeente Westland naar aanleiding van de sluiting van een grote caravanopslag in Wateringen.

Geen+caravans+in+lege+kassen+in+gemeente+Westland
© Wageningen University en Research

Uiterlijk 2024 sluit Van Vliet Caravans de deuren, zo werd recent bekend. Verschillende fracties in de gemeenteraad opperden bij het college van burgemeesters en wethouders daarop de optie van caravanopslag in leegstaande kassen.

Maar daar wil de gemeente niet aan. Het agrarisch tuinbouwgebied is daar volgens de gemeente niet geschikt voor. Zo liggen tussen kassen soms smalle tuinderslanen, zijn er te weinig parkeerplaatsen en is de verkeersveiligheid niet optimaal ingericht voor 'dergelijke bedrijfsactiviteiten'. Volgens het gemeentebestuur van Westland voldoen kassen daarnaast niet aan de juiste veiligheidsvoorschriften.

Ook elders levert de opslag van caravans in kassen problemen op. Zo moesten op last van de rechter in de Gelderse gemeente Lingewaard in 2020 met spoed honderden caravans uit drie kassencomplexen worden gehaald na een lange juridische procedure.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer