Gemeente Westland investeert 80 miljoen euro in Flora Campus

De Zuid-Hollandse gemeente Westland investeert 80 miljoen euro in de Flora Campus. Onderzoek, leren en innovatie voor de tuinbouwsector komen hier samen. De ontwikkeling biedt Westland de kans om de positie van internationaal koploper in de glastuinbouw te houden, maar ook te versterken.

Gemeente+Westland+investeert+80+miljoen+euro+in+Flora+Campus
© Bert Hartman

De investeringsplannen voor de Flora Campus van de gemeente staan in haar kadernota 2024. De campus is een terrein van 23 hectare dat een plek moet worden voor leren, ondernemen en wonen. Binnen de campus komen vmbo, mbo, hbo en wo samen. Horti tech en horti health staan centraal. Horti tech is gericht op de ontwikkeling van digitalisering en robotisering. Bij horti health gaat het om het gebruik van stoffen uit tuinbouwproducten voor de gezondheid van mensen.

Bedrijven kunnen op de campus proeven doen die niet op het eigen bedrijf kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld wanneer die kapitaalintensief of risicovol zijn. Op het campusterrein in Naaldwijk komt ook huisvesting voor bedrijven en start-ups. Daarnaast zijn er hoogbouwwoningen voor internationale kenniswerkers, studenten en starters. De gemeente verwacht dat de clustering van kennis voor veel extra werkgelegenheid zorgt bij technologische bedrijven en dienstverleners.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer