Abel Kooistra voorgedragen als BBB-gedeputeerde voor Friesland

Abel Kooistra, beleidsadviseur LTO Noord en fractievoorzitter van BBB Fryslân, is voorgedragen om Femke Wiersma op te volgen als lid van Gedeputeerde Staten van Fryslân.

Abel+Kooistra+voorgedragen+als+BBB%2Dgedeputeerde+voor+Friesland
© niels de vries

Kooistra combineerde zijn baan bij LTO Noord de afgelopen jaren met zijn taken als fractievoorzitter voor BBB Fryslân. Als beleidsadviseur heeft hij veel kennis kunnen opbouwen op het gebied van landbouw en stikstof. 'Ik voel me vereerd om namens BBB het stokje van Femke Wiersma over te nemen', zegt hij. 'Ik ben zeer gedreven om onder andere voor de landbouw aan de slag te gaan met de problemen en uitdagingen die nu spelen.'

Vanwege de overstap naar Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân legt hij zijn functie als beleidsadviseur voor LTO Noord neer. 'Het betekent dat ik per direct moet vertrekken bij LTO Noord. Dat doe ik toch wel met wat pijn in mijn hart. Het is een warme en actieve organisatie, waar ik met veel plezier met bestuurders, leden en collega's heb mogen samenwerken voor een toekomstbestendige land- en tuinbouwsector.'

LTO Noord-directeur Eduard de Bruijn heeft Kooistra gefeliciteerd met de benoeming. 'Dit is wel even nieuws. Ik ben trots dat iemand van ons zo'n mooie en belangrijke positie in de provincie mag gaan vervullen. Jammer om met hem, een gewaardeerde collega en adviseur, kwijt te raken. Maar we krijgen er een extra ambassadeur voor de sector en onze vereniging voor terug.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer