Verkiezing leukste boerderijcamping van Nederland van start

Wat is de leukste boerderijcamping van Nederland? ZLTO en In het Groen van Vekabo hebben tien campings genomineerd voor deze landelijke verkiezing.

Verkiezing+leukste+boerderijcamping+van+Nederland+van+start
© Maarten Sprangh

Een kleine 1.800 kampeerders nomineerden de afgelopen maand hun favoriete boerderijcamping. Uit 261 inzendingen selecteerde de jury, bestaande uit blogger Kampeermeneer Tjerk Romkema, Vekabo-bestuurder Joos van Hees en boerderijcampingeigenaar Rud van Herk, een top tien.

Het belangrijkste criterium bij deze selectie is dat er tussen de camping en de boerderij een actieve verbinding moet zijn om de boerderij in volle glorie te beleven. Daarnaast is gekeken naar het aantal nominaties en een geografische spreiding door Nederland.

Dat leidde tot de volgende top tien:
• Het Achterste Loo (Hilvarenbeek, Noord-Brabant)
Kamperen tussen de koeien en alpaca's in een oude appelboomgaard is echt een belevenis in hartje Brabant.
• Boerderijcamping Grenszicht (Radewijk, Overijssel)
Op deze camping kan iedereen boer zijn. Iedereen mag de boer helpen bij het voeren en verzorgen van de kalveren, pony's, konijnen, geiten, kippen, katten en een hangbuikzwijntje.
• Boerderijcamping De Hal (Den Burg - Texel, Noord-Holland)
Deze boerderijcamping ligt bij een historische boerderij in het het zacht glooiende landschap met zijn karakteristieke tuinwallen en typisch Texelse schapenboeten.
• Krabbeneiland (Biggekerke, Zeeland)
Hier kunt u het boerenleven van dichtbij proeven op een melkveebedrijf in het weids en rustig polderlandschap van Zeeland.
• De Kuupershoek (Den Ham, Overijssel)
De camping ligt naast de kapschuur in een rustige en bosrijke omgeving. De boerderij bestaat uit kalkoenen, schapen, konijnen, eenden, ganzen, kippen en een pony. Iedereen mag meehelpen en misschien zelfs ponyrijden.
• De Mebel (De Heurne, Gelderland)
Beleef het buitenleven op deze boerderijcamping in de Achterhoek. Vanaf de kampeerplaats is er een prachtig weids uitzicht op de weilanden en grazende koeien.
• De Tuinfluiter (Hijken, Drenthe)
Kamperen bij de boer in Drenthe op een minicamping waar de koeien 's zomers nog buiten lopen en de boer nog echt boer is.
• Camping De Vos (Lemelerveld, Overijssel)
Deze boerencamping is een plek waar campinggezelligheid wordt gecombineerd met het reilen en zeilen van een modern boerenbedrijf. Een vakantie direct naast de boerderij.
• De Weerd Hertenboerderij (Nijbroek, Gelderland)
In de weilanden bij de hertenboerderij is het goed toeven midden in een karakteristiek landschap met oude wilgen, eiken en lange meidoornheggen.
• Van 't Zandeind (Riel, Noord-Brabant)
Lekker wakker worden tussen de koeien, maar met alle faciliteiten op loopafstand in het dorp. Deze kleinschalige camping op een boerderij met (zoog)koeien is ideaal gelegen tussen Tilburg en de Belgische grens.

Stemmen op de leukste boerderijcamping van Nederland kan tot 5 juli 2024. Dan wordt de winnaar bekendgemaakt. Wie stemt, maakt kans op een weekendje weg. De winnende boerderijcamping krijgt een houten bankje om te genieten van het uitzicht op de camping.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer