Tanja Cuppen volgt Co Verdaas op als dijkgraaf waterschap Rivierenland

Tanja Cuppen wordt de nieuwe dijkgraaf van waterschap Rivierenland. Als haar benoeming wordt goedgekeurd, volgt ze per 1 oktober Co Verdaas op. Goos den Hartog is nu waarnemend dijkgraaf.

Tanja+Cuppen+volgt+Co+Verdaas+op+als+dijkgraaf+waterschap+Rivierenland
© Waterschap Rivierenland

Den Hartog staat vierkant achter de benoeming van Cuppen, stelt hij. 'We staan als waterschap voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en klimaat en de daaraan verwante onderwerpen als waterveiligheid en -kwaliteit. Als algemeen bestuur van waterschap Rivierenland zijn en gaan wij met deze opgaven aan de slag. Het bestuur heeft daarbij het volste vertrouwen dat Tanja Cuppen als dijkgraaf daar leiding aan zal geven.'

Cuppen is nieuw in de waterwereld. Ze is een ervaren bestuurder en was dertig jaar actief in de financiële wereld en in maatschappelijke functies. Tot begin dit jaar was ze lid van de raad van bestuur van ABN Amro als Chief Risk Officer. Ook is ze commissaris bij zorgverzekeraar Menzis en lid van de Adviescommissie Maatwerkafspraken Verduurzaming Industrie.


Complexe uitdagingen watermanagement

'Ik kies er bewust voor om de stap naar het waterschap te maken. Klimaatverandering en economische ontwikkeling leiden tot complexe uitdagingen op het gebied van watermanagement. Ik zie ernaar uit als dijkgraaf van waterschap Rivierenland me in te zetten om een lange termijn en innovatieve aanpak te realiseren. Dit alles voor een leefbaar rivierengebied nu en in de toekomst', zegt Cuppen.

De voordracht van Cuppen wordt via Gedeputeerde Staten van Gelderland voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Bij goedkeuring wordt ze benoemd voor een termijn van zes jaar en begint ze op 1 oktober.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer