Groeikracht Cosun lanceert kennisbank voor gewastelers

Speciaal voor telers van suikerbieten, aardappelen en cichorei is vanuit het platform Groeikracht Cosun een kennisbank ontwikkeld voor ondersteuning bij het maken van duurzame teeltkeuzes.

Groeikracht+Cosun+lanceert+kennisbank+voor+gewastelers
© Koos van der Spek

De kennisbank is deze week gelanceerd op de website van Groeikracht Cosun. Telers vinden hierin praktische documenten met tips en richtlijnen om hun gewassen toekomstbestendig te verbouwen. De informatie is overzichtelijk onderverdeeld in categorieën zoals bodem, gewas en water voor bodemverbetering en verder voorzien van zowel algemene als gewasspecifieke adviezen voor plantgezondheid.

Met de kennisbank wil het platform Groeikracht Cosun telers helpen om belangrijke duurzaamheidsdoelen te bereiken. Als voorbeelden worden daarbij genoemd het voldoen aan de nitraatnorm van 50 milligram per liter grondwater door beter bodembeheer en 50 procent reductie bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door optimalisatie van de plantgezondheid.

Verder bevat de kennisbank onder meer informatie over verschillende vormen van mechanische onkruidbestrijding, zoals de inzet van een FarmDroid, schoffelen en eggen. Ook kunnen telers uitgebreide informatie vinden over de beheersing van ziekten en plagen en de maatregelen die zij hiervoor kunnen nemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer