Cosun opent nieuwe inspiratieboerderij

De tweede Cosun Inspiratieboerderij is afgelopen week geopend. In het Noord-Brabantse Dinteloord ontstaat een plek die praktijkoplossingen moet tonen. 'Dat gebeurt aan de hand van drie thema's: bemesting, stikstof & nitraatuitspoeling, gewasbescherming & plantgezondheid en klimaat & energie', licht directeur agro development Gert Sikken van Cosun toe.

Inspiratieboer van de locatie is Levien Kavelaars. 'Het doel is om naar een mooie, toekomstbestendige teelt toe te werken. Het krimpende gewasbeschermingsmiddelenpakket is een van de punten waar we aandacht voor hebben. We kijken naar oplossingen als mechanische onkruidbeheersing, de inzet van meer robuuste rassen en gerst onderzaaien bij bieten.'

Uiteindelijk ontstaan er vier Cosun Inspiratieboerderijen verspreid door het land. 'De issues hier zijn anders dan op andere locaties in Nederland. We moeten een visie creëren en vooruit blijven denken. Vooroplopen en de krachten als sector bundelen', aldus de inspiratieboer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer