'Vertrouwen in LTO is vertrouwen in elkaar'

Uit onderzoek van EenVandaag en Boerderij blijkt het vertrouwen in LTO de laatste vier jaar aanzienlijk te zijn gestegen. Dat is goed om te horen en – het zal u niet verbazen dit uit mijn mond te horen – het is ook terecht.

%27Vertrouwen+in+LTO+is+vertrouwen+in+elkaar%27
© Dirk Hol

Het mooie van een organisatie als LTO is dat ze tot stand komt uit samenwerking tussen de drie regionale LTO's: in Limburg de LLTB, in Zeeland, Brabant en een stukje Gelderland de ZLTO en voor de rest van de provincies LTO Noord.

Daarnaast is de sectorale belangenbehartiging ook landelijk geregeld. Vrijwel alle bestuurders zijn praktiserende boeren en tuinders, zoals u en ik. Ze weten wat er op de erven speelt, waar u tegenaan loopt en waar u 's nachts van wakker ligt. Vertrouwen in LTO is vertrouwen in uw collega's.

Uw steun is prettig, omdat het ons bevestigt in onze overtuiging dat we de goede dingen doen. Behalve prettig, is die steun ook keihard nodig. Meer leden betekent, naast meer invloed, immers ook botweg meer inkomsten waarmee we ons sterke werkapparaat in de benen kunnen houden. Mensen met hart voor de sector die alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat wij als bestuurders voor u kunnen blijven knokken in gemeenten, provincies, Den Haag en Brussel.

Resultaten van LTO zijn gericht op het langetermijnbelang van de hele sector

Thijs Rompelberg, bestuurslid LTO Nederland

Vertrouwen is echter ook iets heel breekbaars; het komt te voet en gaat te paard. En je bent maar net zo goed als je laatste succes. Omdat LTO staat voor het collectief, zal het altijd om compromissen draaien. Resultaten zijn gericht op het langetermijnbelang van de hele sector.

LTO is een democratische club die u als lid een stem geeft. Regelmatig halen wij het net op bij onze leden over uiteenlopende zaken, maar we staan ook open voor ongevraagd advies. En als u deel wilt uitmaken van een van onze besturen om zelf mee aan het stuur te zitten, zijn er regelmatig vacatures. Onze leden zijn ons grootste goed en daar vertrouwen wij dan weer op.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer