Man in Mexico vermoedelijk toch niet overleden door vogelgriep

Een 59-jarige man uit Mexico die besmet was met een subtype van de vogelgriep, is daar waarschijnlijk toch niet aan overleden. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldt vrijdag dat zijn dood het gevolg was van meerdere factoren.

Man+in+Mexico+vermoedelijk+toch+niet+overleden+door+vogelgriep
© Twan Wiermans

De man overleed op 24 april nadat hij koorts, kortademigheid, diarree en misselijkheid had ontwikkeld, meldde de WHO eerder deze week. Hij was besmet met het influenzavirus A subtype H5N2. Het ging om de eerste bekende menselijke besmetting van een subtype van de vogelgriep.

Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid meldt nu dat de man 'een voorgeschiedenis had van chronische nierziekten, diabetes type 2 en systematische hoge bloeddruk'. Voordat hij werd opgenomen in het ziekenhuis in Mexico-Stad, was de man drie weken bedlegerig geweest. 'Zijn dood is toe te schrijven aan meerdere factoren en kan niet worden toegeschreven aan H5N2', zei ook WHO-woordvoerder Christian Lindmeier vrijdag tijdens een mediabriefing in Genève.


• Lees meer over vogelgriep

Het is nog steeds onbekend hoe het slachtoffer het virus had opgelopen. Voor zover bekend was hij niet blootgesteld aan gevogelte of andere dieren. Ook testten alle mensen in zijn omgeving negatief. De WHO zegt nog verder te onderzoeken hoe de man besmet is geraakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer