Mexicaan is eerste dodelijke slachtoffer door vogelgriep H5N2

In Mexico is in april een man overleden aan de eerste bekende menselijke besmetting van een subtype van de vogelgriep. Dat bevestigt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het gaat om het influenzavirus A subtype H5N2.

Mexicaan+is+eerste+dodelijke+slachtoffer+door+vogelgriep+H5N2
© Nieuwe Oogst

De 59-jarige inwoner van de staat Mexico, die in Mexico-Stad in het ziekenhuis was opgenomen, overleed op 24 april nadat hij koorts, kortademigheid, diarree en misselijkheid had ontwikkeld, aldus de WHO. 'Hoewel de bron van blootstelling aan het virus momenteel onbekend is, zijn eerder A(H5N2)-virussen gemeld bij pluimvee in Mexico', zegt de WHO in een verklaring.

Voor zover bekend was het slachtoffer niet blootgesteld aan gevogelte of andere dieren. Toch leed de man aan meerdere onderliggende medische aandoeningen en was hij drie weken bedlegerig geweest voorafgaand aan het optreden van de vogelgriepsymptomen, aldus de WHO.

De Mexicaanse regering meldde in maart een uitbraak van A(H5N2) binnen een geïsoleerd levende familie in de westelijke staat Michoacán. Op dat moment zou er geen risico zijn geweest voor commerciële boerderijen of de volksgezondheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer