Chinese bedrijven willen onderzoek Europees varkensvlees bij importheffing Chinese auto's

Chinese bedrijven willen dat de mogelijke dumping van varkensvlees uit Europa wordt onderzocht, mocht de Europese Unie (EU) besluiten tot een importheffing op Chinese elektrische auto's. Die zouden volgens de EU mogelijk ook worden gedumpt.

Chinese+bedrijven+willen+onderzoek+Europees+varkensvlees+bij+importheffing+Chinese+auto%27s
© Henk Riswick

Binnen de Europese Commissie loopt een onderzoek naar eventuele subsidies van Chinese elektrische auto's. Die voertuigen worden in de ogen van de EU, mede dankzij die subsidies, gedumpt.

Dit besluit is over de Europese verkiezingen heen getild. 'Het opleggen van extra tarieven zal zowel het bedrijfsleven als de consumenten in de EU schade berokkenen, dus de EU-leiders hopen de negatieve impact van deze maatregel op de verkiezingsuitslag te verminderen', stelt Song Guoyou in de Chinese Global Times.


Zware auto's

Dit is volgens de adjunct-directeur van het Centrum voor Amerikaanse studies aan de Fudan Universiteit in Shanghai een relatief voor de hand liggend motief. Chinese autoproducenten roepen nu op om als tegenmaatregel de importtarieven te verhogen voor auto's met een motorinhoud van meer dan 2,5 liter om de uitstoot van kooldioxide terug te dringen.

Ook willen Chinese bedrijven een antidumpingsonderzoek naar bepaalde varkensvleesproducten uit de EU, meldt de Global Times. Overigens stelt China open te staan voor een dialoog over de auto-importen om een handelsoorlog te voorkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer