Boeren bereiken Brussel voor demonstratie tegen EU-beleid

Honderden Nederlandse boeren zijn dinsdagochtend in Brussel gearriveerd voor een demonstratie in het Atomiumpark. In het park aan de rand van de Belgische hoofdstad staan honderden trekkers uit onder meer Nederland, België en Duitsland in rijen naast elkaar geparkeerd.

Boeren+bereiken+Brussel+voor+demonstratie+tegen+EU%2Dbeleid
© ANP

De Nederlandse boeren reden donderdagochtend vroeg onder meer vanuit het Brabantse Wagenberg en Schaijk in een colonne van trekkers naar Brussel. Daarbij meden ze de snelwegen en sloot de Belgische politie drukke punten zoals kruispunten af, zodat de stoet kon doorrijden. Op sommige plekken ontstond daardoor oponthoud voor het andere verkeer.

Bij het Atomium laten de boeren onder andere luchtsirenes afgaan en wordt zo nu en dan vuurwerk afgestoken, ziet een ANP-verslaggever. De sfeer is vooralsnog gemoedelijk. Boven het park vliegt met regelmaat een politiehelikopter. Ook in en rond het terrein is de politie zichtbaar aanwezig.


Ongenoegen

In het Atomiumpark is een podium opgebouwd waarop onder meer voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force en Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie vanmiddag het woord nemen. De boeren willen in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen hun ongenoegen uiten over het Europese landbouw- en natuurbeleid.

Radicale boerenactiegroepen, waaronder de Belgische Farmers Defence Force en de Nederlandse zusterclub, hebben het initiatief genomen voor de demonstratie. De organisatie zegt duizenden actievoerders te verwachten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer