Waterschap Limburg doet aangifte na bedreigingen rond wateroverlast

Waterschap Limburg doet aangifte van bedreiging tegen drie medewerkers en een bestuurslid. De bedreigingen vonden afgelopen week plaats en hadden te maken met agrarische bedrijven. Het gaat om vier gevallen die losstaan van elkaar.

Waterschap+Limburg+doet+aangifte+na+bedreigingen+rond+wateroverlast
© Twan Wiermans

'Wij snappen dat de aanhoudende regen en de daarmee gepaard gaande overlast in bepaalde gevallen tot frustraties kan leiden, maar we accepteren het niet als daarbij grenzen worden overschreden en er bedreigingen in welke vorm dan ook geuit worden richting medewerkers of bestuurders', stelt dijkgraaf Saskia Borgers van waterschap Limburg.

In drie gevallen zijn er verbale dreigementen geuit. Eén keer is er ook een vorm van geweld gebruikt. Volgens een woordvoerder van het waterschap hebben bijna alle gevallen te maken met agrarische bedrijven en hun problemen met het overvloedige water. Het is niet helemaal duidelijk of het gaat om boeren, medewerkers of sympathisanten.


Meldingsloket

Waterschap Limburg is al een maand in de weer om de gevolgen van de aanhoudende regen in Limburg op te vangen. Het waterschap benadrukt om meldingen via het meldingsloket te doen. Inspecteurs bellen of bekende medewerkers leidt vooral tot vertraging in de behandeling van de wateroverlast.

Medewerkers van het waterschap bekijken bij het prioriteren van de afhandeling van meldingen eerst of het waterprobleem zorgt voor een beschermingskwestie. Als dat niet het geval is, worden meldingen beoordeeld en afgehandeld in volgorde van binnenkomst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer