Kandidaat-Europarlementariër VVD: 'Ga voor mestwetgeving opnieuw naar Brussel'

Opnieuw naar Brussel om meer mest uit te mogen rijden kan succes hebben. Dat zei kandidaat-Europarlementariër voor de VVD Bart Millenaar tijdens een werkbezoek bij een melkveebedrijf op Goeree-Overflakkee.

'Een nieuwe derogatie gaat lastig worden, maar als we het gesprek weer aan willen gaan in Brussel, moet dat niet met de vuist op tafel. We moeten met elkaar in gesprek gaan en kijken hoe we dingen samen kunnen bereiken. Alleen dan kan het lukken', verwacht Millenaar.

Millenaar is een Brabantse boerenzoon. Hij bezoekt in deze periode vlak voor de Europese verkiezingen op 6 juni alle Nederlandse provincies om verhalen aan te horen. 'Ik heb daarvoor mijn Brusselse bureau meegenomen', zegt hij. Millenaar werkte de afgelopen jaren samen met VVD-Europarlementariër Jan Huitema. 'Regels moeten worden gemaakt samen met mensen uit de praktijk. Daarom ben ik hier om de verhalen van boeren aan te horen.'

Een van die boeren is Wibo van der Linde uit het Zuid-Hollandse Achthuizen. 'Ik hoop op vereenvoudiging van de regels. Ik mis die echte patriot die Nederland kan vertegenwoordigen', zegt de melkveehouder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer