Kweker Van der Avoird wint prijs met warmte-koudeopslag

Frambozen- en aardbeienkweker Peter van der Avoird van Van der Avoird Trayplant in het Brabantse Bavel is de winnaar van de WKO Duurzaamheid Award 2024. Dat maakte het Gebruikersplatform Bodemenergie donderdag bekend tijdens het Nationaal Symposium Bodemenergie in Utrecht.

Kweker+Van+der+Avoird+wint+prijs+met+warmte%2Dkoudeopslag
© Ilse Stams

WKO staat voor warmte-koudeopslag. De installatie verwarmt en koelt gebouwen door middel van bodemenergie. Hiervoor wordt grootschalig warmte en koude opgeslagen in waterbronnen diep onder de grond. De uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award is onderdeel van het jaarlijkse Nationaal Symposium Bodemenergie. De prijs werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. De jury had drie ondernemers genomineerd, die zich ieder op hun eigen manier inzetten voor hun WKO-systeem en hun kennis en ervaringen delen.

De jury roemde Van der Avoird om zijn doortastendheid. Eerst leek een WKO-installatie namelijk niet de meest logische keuze voor de kweker van aardbeien- en frambozenplanten in het Brabantse Bavel. Waar veel andere bedrijven kozen voor een houtketel (met subsidie) of een WKK-installatie, hield hij vast aan zijn duurzame langetermijnvisie.

Van der Avoird Trayplant won in 2023 de Tuinbouwondernemersrprijs.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer