Boorwerkzaamheden aardwarmtenet Polanen van start

De boorwerkzaamheden naar aardwarmte in het Zuid-Hollandse Monster zijn begin deze week afgetrapt met een eerste boring tot een diepte van 2,3 kilometer. Daarmee is de volgende stap in het ontwikkeltraject van aardwarmtenet Polanen gezet.

Boorwerkzaamheden+aardwarmtenet+Polanen+van+start
© West Country Media

Bij aardwarmteproject Polanen wordt in dezelfde geologische aardlaag geboord als bij het eerder gerealiseerde aardwarmtenet Trias Westland in het Zuid-Hollandse Maasdijk. 'Na de eerste twee boringen kunnen we met een brontest vaststellen of de beoogde 20 megawatt aan warmte daadwerkelijk op die diepte van 2,3 kilometer aanwezig is', stelt gebiedsmanager Tarek Hopman van HVC.

Omdat de vraag naar boortorens groot is, kiest HVC ervoor om aardwarmteprojecten aan elkaar te koppelen. In het kader daarvan is de boortoren van de aardwarmtelocatie in Maasdijk vervoerd en wederopgebouwd in Monster. 'Bijkomend voordeel is dat het boorteam bekend is met deze boortoren. Dit draagt bij aan een efficiënte start op de locatie in Monster', zegt Hopman.


Het aardwarmteproject in Monster organiseert HVC in samenwerking met warmtecoöperatie Polanen. 'De boodschap van onze coöperatie is dat wij actief participeren in de verduurzaming van het Westland. Het past ook in de bedrijfsfilosofie van telers om over te schakelen op duurzame energie. Landelijk kunnen we hier een voorbeeldfunctie in vervullen', vindt voorzitter Robin Schaap van warmtecoöperatie Polanen.

Het warmtenet moet in de toekomst duurzame warmte leveren aan ongeveer 200 hectare aan kassen in Monster. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijkse warmteverbruik van meer dan 20.000 woningen. 'Collectieve warmte gaat de komende jaren een ontzettend belangrijke rol spelen om woningen en gebouwen te verduurzamen. Samen met de telers uit het Westland en de gemeente maken we een eerste stap door hier de glastuinbouwsector van warmte te voorzien', besluit Hopman.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer