Vereinigte Hagel benoemt met Jaap van Wenum eerste niet-Duitser in raad

Jaap van Wenum is als eerste niet-Duitser benoemt in de raad van commissarissen (RvC) van Vereinigte Hagel. Directeur Jan Schreuder van de verzekeraar is blij met de benoeming van de akkerbouwer en gerenommeerde bestuurder.

Vereinigte+Hagel+benoemt+met+Jaap+van+Wenum+eerste+niet%2DDuitser+in+raad
© Vidiphoto

Schreuder vindt het belangrijk dat Nederland met Van Wenum nu een stem heeft in het hoogste orgaan van de coöperatie. Vereinigte Hagel is sinds 2007 in Nederland actief. De organisatie is tweehonderd jaar geleden opgericht als verzekeringsmaatschappij voor de Duitse landbouw. Momenteel is Vereinigte Hagel actief in tien West-Europese landen.

De verzekeraar heeft vorig jaar voor het eerst meer premie ontvangen van de leden in Europa dan van die in Duitsland. Schreuder: 'Daarom is het ook rechtvaardig dat het buitenland in de RvC meer invloed krijgt binnen de coöperatie.' Volgens de directeur van Vereinigte Hagel gaan steeds meer landen de brede weersverzekering ondersteunen en initiëren, onder meer vanwege de gevolgen van klimaatverandering.


Hagelschade

Voor Vereinigte Hagel is het jaar 2024 slecht begonnen. Vanuit Nederland en België kwamen al meer dan zeshonderd schademeldingen binnen, vooral door de hagelbuien die half april overtrokken. Schreuder meldt dat bijna alle verzekerde fruittelers schade hebben gemeld. Daarnaast zijn ook akkerbouwgewassen getroffen.

'Het gaat om miljoenen euro's aan schade', geeft hij aan. De zogeheten voortaxatie hebben nu bij de meeste schademelders plaatsgevonden. Later komen taxateurs terug op de getroffen percelen om de definitieve schade in kaart te brengen. Pas dan kan Schreuder zeggen om hoeveel schade het precies gaat. 'Maar het ziet ernaar uit dat we veel gaan uitkeren.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer