NAK schuift sluitingsdatum pootgoedaangifte op naar 29 mei

De NAK heeft de sluitingsdatum van de aangifte voor pootgoed een week opgeschoven. De keuringsdienst heeft door het natte voorjaar vertraging opgelopen met de landwerkzaamheden.

NAK+schuift+sluitingsdatum+pootgoedaangifte+op+naar+29+mei
© Job Hiddink

Voor telers van pootaardappelen is de sluitingsdatum van de aangifte opgeschoven naar woensdag 29 mei. Wanneer telers weten op welke kavels ze bepaalde rassen en kwaliteitsklassen pootgoed gaan poten, kunnen ze dat tot 29 mei invoeren via de aangifte-applicatie.

Volgens NAK hebben telers op 17 april een mail ontvangen waarin staat welke aanvullende documenten ze moeten aanleveren bij de aangifte. Ook dit heeft de keuringsdienst een week verschoven. Aanleveren van deze documenten kan tot uiterlijk woensdag 5 juni.

Verder besloot NAK eind april al, ook vanwege de nattigheid, de sluitingsdatum voor de aangifte voor keuring van de meeste zomergewassen van zaaizaden van 1 mei door te schuiven naar woensdag 22 mei. Tot deze datum kunnen akkerbouwers aangifte doen zonder dat een toeslag per perceel van toepassing is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer