Trekkerliefhebbers kicken op 'verdwenen merken'

Een degelijke Duitse Hatz uit de jaren vijftig, een nog oudere Allis-Chalmers met zijn typische oranje kleur of de Minneapolis-Moline. Deze oldtimermerken bestaan al lang niet meer, maar voor de liefhebber zijn enkele modellen nog wel te bewonderen in het Trekkermuseum in het Zeeuwse 's-Gravenpolder.

Trekkerliefhebbers+kicken+op+%27verdwenen+merken%27
© Anton Dingemanse

Met een ouderwets potje ringsteken opende de Zeeuwse gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) het Trekkermuseum. Dit jaar staat de tentoonstelling in het teken van 'Verdwenen merken'.

'We kiezen elk jaar een ander thema. Zo hadden we vorig jaar uitsluitend oude Amerikaanse trekkers staan', zegt Rinus van 't Westeinde, voorzitter van Oldtimer Trekkers en Motorenclub Midden Zeeland, kortweg OTMMZ. 'Onze leden leveren de trekkers. Alleen als een bepaald merk dat we willen tentoonstellen niet voorhanden is, dan zoeken we die trekker buiten de vereniging.'


Trekkerfanaten

De stichting bestaat inmiddels 32 jaar. Het Trekkermuseum, eigendom van OTMMZ, is vijf jaar jonger. Maar de trekkers die binnen staan, gaan veel verder terug. Zoals een David-Brown, Allgaier en Kramer. De meeste modellen dateren al van voor, of net na de Tweede Wereldoorlog.

En dat trekt trekkerfanaten. 'We ontvangen zo'n tweeduizend bezoekers per jaar', zegt Van 't Westeinde. 'Daarnaast organiseren we evenementen, zoals de trekkertocht aanstaande zaterdag door de Zak van Zuid-Beveland.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer