Zaadfirma showt 150 ToBRFV-resistente rassen in demokas

Nunhems Netherlands heeft donderdag 11 april het Tomato Experience Center in het Zuid-Hollandse Kwintsheul geopend. In deze kas demonstreert de groentezadendivisie van BASF zo'n 150 tomatenrassen met een resistentie tegen het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV).

Zaadfirma+showt+150+ToBRFV%2Dresistente+rassen+in+demokas
© Roos Zurel

Het Tomato Experience Center moet klanten van over de hele wereld trekken, die de 25 bestaande ToBRFV-resistente rassen kunnen bekijken en daarnaast in totaal ongeveer 100 precommerciële en proefrassen.

Ook toont Nunhems Netherlands in de demokas uitgebreide teeltgegevens, productiestatistieken, data over houdbaarheid en het gewicht en meer om klanten waardevolle inzichten te bieden voor een weloverwogen besluitvorming in de rassenkeuze.

Verder bezit de kas van het groentezadenbedrijf over moderne vergaderfaciliteiten. Het Tomato Experience Center is gevestigd op het terrein van De Bakker Westland, een tomatenteeltbedrijf dat is aangesloten bij telerscoöperatie Growers United.


Bijna een jaar geleden opende Bayer Vegetable Seeds in het Gelderse Wageningen een speciale quarantaineafdeling in een bestaand kassencomplex. Daarmee wil het bedrijf oplossingen zoeken voor problemen met ToBRFV. Daar wordt onder meer het resistentieniveau van Bayer-rassen, de invloed van resistente onderstammen en het effect van vaccinatie tegen pepinomozaïekvirus op de gevoeligheid van tomaten voor ToBRFV getest.


Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer