Meer eieren komen uit door aanpassing broedproces

Wanneer een broedproces geen 21 dagen, maar 24 dagen duurt komen 3 procent meer eieren uit. Ook zijn de kuikens sterker. Deze bevindingen gaat de Nederlandse fabrikant van broedmachines HatchTech uit Veenendaal toepassen in de broedmachinelijn SetCare.

Meer+eieren+komen+uit+door+aanpassing+broedproces
© Marcel Berendsen

HatchTech heeft ontdekt dat de resultaten van het broedproces verbeteren door broedeieren aan het begin van het proces per uur langzamer op te warmen. Het bedrijf stelt vast dat de ontwikkeling van het embryo al begint bij 30 graden Celsius en niet bij 31 graden Celsius, zoals over het algemeen wordt aangenomen.

Door een zeer geleidelijke stijging van de eitemperatuur overleven meer embryocellen het broedproces en verbeteren de resultaten in de broederij. De geleidelijke opwarming moet gepaard gaan met een relatief hoge luchtvochtigheid en een hoog CO2-gehalte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer