Ger Koopmans nieuwe voorzitter van LTO Nederland

LTO Nederland heeft een nieuwe voorzitter. De Limburgse CDA-politicus Ger Koopmans (61) treedt per direct in dienst. De komende drie jaar is hij de nieuwe voorman van de belangenorganisatie voor boeren en tuinders.

Ger+Koopmans+nieuwe+voorzitter+van+LTO+Nederland
© LTO Nederland

De ledenraad van LTO bevestigde donderdagavond in Wageningen de voordracht van Koopmans. Hij gaat zich de komende periode richten op het formatieproces van een nieuw kabinet en lobbyen voor een kanteling van het landbouw- en milieubeleid. Daarnaast treedt hij naar buiten als boerenboegbeeld en zal hij de verbinding zoeken met de leden.

De politicus met een boerenachtergrond is tien jaar lang Tweede Kamerlid geweest, waarna hij in 2013 waarnemend burgemeester werd van het Limburgse Stein. Van 2014 tot 2021 was hij gedeputeerde in de provincie Limburg. In de Tweede Kamer hield hij zich tot 2012 onder andere bezig met landbouw, milieu en binnenlandse zaken en was hij woordvoerder infrastructuur en verkeer.


Geboren melkveehouder

Koopmans is geboren in augustus 1962 op een melkveebedrijf in het Limburgse Velden, waar hij als 18-jarige in maatschap trad. In 1987 nam hij het bedrijf over. Hij was tot 1997 zelfstandig melkveehouder. Omstreeks 1984 werd hij lid van het CDA, waarna zijn bestuurlijke loopbaan begon.

De LTO-vereniging kent hij goed. Koopmans was van 1989 tot 2002 bestuurlijk actief voor de Limburgse Land- en Tuinbouworganisatie (LLTB), waarvan de laatste negen jaar als lid van het hoofdbestuur. Vanaf 2013 was hij een jaar voorzitter van LTO-vakgroep Kalverhouderij.

Koopmans volgt Sjaak van der Tak op, die begin dit jaar stopte als voorzitter, na afronding van zijn bestuurstermijn. Koopmans wordt de zesde voorzitter van LTO Nederland, opgericht in 1995 als koepelorganisatie van de regionale verenigingen LTO Noord, ZLTO en LLTB. De organisatie heeft in totaal ongeveer 30.000 leden en is de grootste belangenbehartiger van boeren en tuinders in Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer