Nederlanders kiezen vaker voor groene tuin

Een op de vijf Nederlanders kiest voor een tuin met zo min mogelijk betegeling. Dit blijkt uit een online-enquête van tuincentrum Tuinvisie.

Nederlanders+kiezen+vaker+voor+groene+tuin
© Vidiphoto

Volgens Tuinvisie zijn er verschillen per provincie voor de animo om het aandeel verharding in de tuin te beperken. In Zeeland, Drenthe en Limburg kiest een op de drie ondervraagden voor zo min mogelijk betegeling in de tuin. In Overijssel is dit slechts een op de twintig. De overige provincies zitten hiertussenin.

Via het consumentenonderzoek wil Tuinvisie meer inzicht krijgen in de voorkeuren van Nederlanders voor de inrichting van hun tuinen. Het landelijk opererende tuincentrum met drie vestigingen en een grote onlineshop wijst op het belang van groenere tuinen voor de afvoer en opslag van regenwater. Volgens Tuinvisie veroorzaken volledig betegelde tuinen op termijn meer watertekort en zijn de tuinen gevoeliger voor droogte.

De resultaten van het onderzoek van Tuinvisie sluiten aan bij de reacties op een aantal stellingen die Tuinbranche Nederland onlangs heeft laten opnemen in een standaard consumentenonderzoek van onderzoeksbureau GfK. Van de 2.500 ondervraagden in dit onderzoek wil 30 procent de tuin verder vergroenen. Van hen geeft 62 procent aan dit te willen bereiken met meer planten in de vollegrond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer