Biologische teler zet voedselbosplanten klaar voor tuincentrum

Het personeel van biologische boomkwekerij Dependens in het Gelderse Bennekom werkte dinsdag aan een grote bestelling. Het bedrijf had de opdracht 1.300 voedselbomen en -struiken voor het meest duurzame tuincentrum van Nederland klaar te zetten.

Biologische+teler+zet+voedselbosplanten+klaar+voor+tuincentrum
© Vidiphoto

Dat betreft Holsto Tuinen & Buitenleven in het Overijsselse Olst. Dit tuincentrum is het eerste Skal-gecertificeerde Nederlandse biologische groencentrum. De planten worden bij Dependens door meerdere medewerkers vanuit de tunnel naar buiten verplaatst.

Het bedrijf kweekt 150 verschillende soorten voedselbomen op 6 hectare grond. In de teelt wordt geen gebruikgemaakt van kunstmest of andere meststoffen. Zelfs gewasbeschermingsmiddelen die in de biologische teelt zijn toegelaten, laat Dependens links liggen.


Potgrond van bladafval

Daarmee is het bedrijf naar eigen zeggen het enige in Nederland dat als biologische boomkwekerij geen gebruikmaakt van de beschikbare middelen. De Gelderse onderneming maakt zelf de potgrond van voornamelijk bladafval. Alle werkzaamheden bij kwekerij Dependens worden gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Naast voedselbosplanten, die sinds enkele jaren tot het assortiment behoren, zijn er veel verschillende soorten vaste planten, rozenstruiken, vlinderstruiken, grote bomen en bijzondere heesters te vinden op het bedrijf.


Alle werkzaamheden bij kwekerij Dependens worden gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Alle werkzaamheden bij kwekerij Dependens worden gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. © Vidiphoto

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    65 %
Meer weer