Doelsturing werkt bij Drentse veehouders
Duurzame prestaties van melkveehouders zijn zichtbaar te maken door te sturen op concrete doelen zoals ammoniakemissie, fosfaatbodemoverschot en weidegang.

Doelsturing biedt daarmee kansen voor een duurzame toekomst voor landbouw en natuur. Er is echter wel een betere borging van resultaten en een verhoging van de financiële waardering nodig. Dat kan met een aanpak die gericht is op de gezamenlijke doelen en waar samenwerking tussen boer, overheid en ketenpartners centraal staat.
Het zijn enkele conclusies uit de evaluatie van het project Duurzame Melkveehouderij Drenthe, een praktijkpilot gericht op doelsturing. Belangrijke succesfactoren bleken verbinding en samenwerking, tussen de partijen, maar ook om doelen uit landbouw, natuur en landelijke regelgeving te koppelen.
Ervaring
De afgelopen vijf jaar werd in de provincie Drenthe veel ervaring opgedaan met verduurzaming via de zogeheten Kritische Prestatie Indicatoren, zoals voor stikstof- en fosfaatbodemoverschot, de ammoniakemissie, klimaat en weidegang.
Naast melkveehouders kunnen in Drenthe inmiddels ook akkerbouwers en gemengde agrarische bedrijven in aanmerking komen voor premies bij het nemen van verduurzamingsmaatregelen.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Stiga Estate 798 E
2022, P.O.A.
-
Pottinger Jumbo 6600 opraapwagen
2005, P.O.A.
-
Castel Garden XM140 HD
2020, P.O.A.
-
Kuhn GF8501 schudder
2006, P.O.A.
Weer
-
Zaterdag19° / 6°5 %
-
Zondag19° / 7°0 %
-
Maandag20° / 6°10 %