WUR werkt voorstel voor emissie-onderzoek in boomteelt uit

Wageningen University & Research (WUR) gaat een compact voorstel uitwerken voor nieuw emissie-onderzoek in hoge boomkwekerijgewassen. Dit is afgelopen week afgesproken met de LTO-vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen.

WUR+werkt+voorstel+voor+emissie%2Donderzoek+in+boomteelt+uit
© Kimberly Bakker

Sinds het najaar voert de vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen constructief overleg met de WUR, de Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) en het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). De gezamenlijke inzet is bedoeld om meer driftreducerende technieken beschikbaar te kunnen krijgen voor bespuitingen in hoge boomkwekerijgewassen.

Voor de erkenning van driftreducerende technieken is emissie-onderzoek in de sector nodig. Driftgegevens uit de boomkwekerij zijn echter beperkt. In het verleden is zo’n onderzoek alleen uitgevoerd met een experimentele mastspuit, en alleen in hoge laanbomen.


Op de lijst met driftreducerende technieken staan diverse op- en zijwaartse spuittechnieken die zijn beoordeeld voor toepassing in andere sectoren, zoals in de fruitteelt. Die kunnen kansrijk zijn voor de boomkwekerij, meldde de vakgroep eerder. De organisaties buigen zich nu over de vraag of voor die technieken een vertaalslag naar de boomteelt kan worden gemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer