Groen licht voor fusie accountantsorganisaties Alfa en Abab

Accountants- en adviesorganisaties Alfa en Abab mogen fuseren. Volgens de Autoriteit Consument & Markt zijn er geen bezwaren tegen de fusie en blijft er voldoende concurrentie over.

Groen+licht+voor+fusie+accountantsorganisaties+Alfa+en+Abab
© Abab

Beide organisaties behoren samen met Countus en Flynth tot de vier grootste accountantsorganisaties op agrarisch gebied in Nederland. Alfa heeft zo'n duizend medewerkers op ruim dertig vestigingen verspreid over het land. Abab telt ongeveer zevenhonderd medewerkers en heeft veertien vestigingen.

De twee partijen kondigden de fusie in december 2023 aan. Door schaalvoordelen profiteren beide kantoren van de benodigde investeringen in digitale producten en de uitbreiding van de dienstverlening. Ook versterkt het hun positie in de krappe arbeidsmarkt.

Zowel Alfa als Abab wil een structuur behouden waarin de onderneming volledig eigendom is van de medewerkers. Beide organisaties vinden dat een goed alternatief voor een partnerstructuur of private equity en noemen zich 'impactgedreven en niet primair winstgedreven'. Samen willen ze een 'onafhankelijke, stabiele accountants- en adviesorganisatie zijn én blijven'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer