Kamer maant Van der Wal tot openheid over gevolgen natuurherstelwet

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat demissionair minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof nog voor dinsdag 'de belangrijkste conclusies' openbaar maakt van een rapport over de gevolgen van de Europese natuurherstelwet voor Nederland.

Kamer+maant+Van+der+Wal+tot+openheid+over+gevolgen+natuurherstelwet
© Dirk Hol

Het Europees Parlement gaat dinsdag over deze veelbesproken wet stemmen. BBB is het er niet mee eens dat de Nederlandse Europarlementariërs niet weten wat er in het rapport staat. Ze moeten volgens de partij daardoor stemmen 'zonder te weten wat de precieze gevolgen zijn voor ons land', al heeft de Europese Commissie de weerslag van de wet wel in kaart gebracht.

Via een spoed-e-mailprocedure heeft BBB een Kamermeerderheid achter het verzoek gekregen om de conclusies van het Nederlandse onderzoek maandag nog te openbaren. De partij stelt dat het rapport bijna klaar is.


BBB-leider Caroline van der Plas is blij met de steun van andere partijen. 'Hierdoor kunnen de Europarlementariërs zich voorbereiden op de stemming over dit belangrijke onderwerp morgen. Ook voor de Tweede Kamer is het belangrijk om te weten wat de gevolgen van de natuurherstelwet zijn.'

Het voorstel van BBB werd gesteund door PVV, VVD, SP, CDA, Forum voor Democratie en SGP.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer