Franse boeren eisen vertrek Macron

Bij de opening van de landbouwbeurs Salon International de l'Agriculture (SIA) in Parijs kwam het zaterdagochtend tot een confrontatie tussen president Emanuel Macron een grote groep van enkele duizenden ontevreden boeren. Er ontstonden forse rellen. De boeren eisten dat de president zou opstappen.

Franse+boeren+eisen+vertrek+Macron
© X (Twitter)

Vrijdag was het al onrustig in en rond de Franse hoofdstad, waar boeren met hun trekkers wegen blokkeerden. Zaterdag kwam het bij het Paris Porte de Versailles, waar de SIA wordt gehouden, tot een confrontatie met de politie, nadat een grote groep actievoerders door een hek brak om bij de president te komen.

Vrijdagavond zou Macron een groot debat met de boeren houden, maar dit heeft hij op het laatste moment afgezegd. De Franse boerenbond la Confédération paysanne liet eerder al weten een geënsceneerd debat niet te zien zitten, maar liever belangrijke politieke beslissingen ziet.

Zo wil de bond een noodwet met bodemprijzen die de boeren beschermen en de stopzetting van vrijhandelsovereenkomsten. Verder willen de boeren een bescherming van de landbouwgrond en haalbare en duurzame oplossingen voor alle boeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer