Theo Müller Groep sluit ook laatste twee Duitse oud-RFC-vestigingen

Theo Müller Groep sluit ook de laatste twee van drie vestigingen die in april 2023 zijn overgenomen van Royal FrieslandCampina. De locaties in Heilbron en Schefflenz zijn niet levensvatbaar en worden tegen de zomer van 2026 geleidelijk gesloten. De vestiging in Keulen ging vorig jaar al dicht. Het overgenomen merk Landliebe blijft wel bestaan.

Theo+M%C3%BCller+Groep+sluit+ook+laatste+twee+Duitse+oud%2DRFC%2Dvestigingen
© Pixabay
?

Mede als gevolg van de negatieve vooruitzichten is de voortzetting van de Landliebe-locaties niet levensvatbaar. Dit komt door de hoge kosten. Daarbij zijn voor de locatie in Heilbronn forse investeringen nodig om continuïteit te waarborgen.

Verder is de markt voor yoghurt en desserts uitdagend en wordt in deze markt op de middenlange of lange termijn geen groei verwacht. Theo Müller Groep verwacht voor de locatie in Heilbronn, waar deze toetjes worden gemaakt, geen betere kostenefficiëntie.Economische analyse

Volgens Cornelia Heiser, als managing director verantwoordelijk voor de Landliebe-activiteiten, heeft een uitgebreide economische analyse aangetoond dat de productielocaties onder de huidige omstandigheden geen vooruitzichten bieden om op de lange termijn terug te keren naar een winstgevende onderneming.

'We zullen de productportfolio verplaatsen naar andere Duitse locaties. We zijn ons ervan bewust dat dit besluit onzekerheid veroorzaakt bij werknemers en zullen zo snel mogelijk gesprekken starten met de ondernemingsraad om sociaal aanvaardbare oplossingen te vinden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer