Meer dan honderd veehouders op wachtlijst piekbelastersregeling

Ongeveer 175 veehouders staan in de wacht voor een uitkoopregeling voor piekbelasters. Het budget is op dit moment niet toereikend om alle vrijwillige aanmeldingen te honoreren.

Meer+dan+honderd+veehouders+op+wachtlijst+piekbelastersregeling
© Burt Sytsma Photography

Dat bevestigt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) na berichtgeving door het Reformatorisch Dagblad. De RVO is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus).

Volgens een woordvoerder informeert de RVO de ondernemers op de wachtlijst momenteel dat het langer gaat duren voordat ze een beslissing krijgen over hun aanvraag voor de Lbv-plus. De Rijksdienst heeft nu ongeveer 65 veehouders gebeld en dat proces loopt nog. Verder krijgen de aanvragers een mail met informatie.

120 procent vergoed

De regeling werd vorig jaar gepresenteerd door het kabinet en is bedoeld om veehouders met een hoge uitstoot van stikstof nabij kwetsbare natuurgebieden uit te kopen. Zij kunnen daarbij 120 procent van de productiewaarde van hun bedrijf vergoed krijgen.

Met deze uitkoopregeling was een budget van 975 miljoen euro gemoeid. Het kabinet wil daar nu nog eens bijna 1,5 miljard euro extra voor vrijmaken. Daar stemt de Tweede Kamer vandaag over. Vervolgens moeten de Eerste Kamer en Europese Commissie dit nog goedkeuren.

De Rijksdienst verwacht dat nog meer aanvragers op de wachtlijst komen. 'We begrijpen dat het vervelend is dat ondernemers langer moeten wachten, zeker omdat het een heel impactvol proces is. De RVO gaat ondertussen door met het beoordelen van aanvragen. Zo krijgen ondernemers zo snel mogelijk een beslissing als er meer budget komt', aldus een verklaring.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    65 %
Meer weer