Melkveehouder stopt na 62 jaar lidmaatschap bij 'Rouveen'

Harm en Klaasje Bisschop uit het Overijsselse Rouveen zijn gestopt met melken. De melkveehouders, beiden 92, leverden hun melk 62 jaar aan Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen en haar voorgangers. Eerst nog in melkbussen. Later werd de melktank geleegd door een tankwagen.

Melkveehouder+stopt+na+62+jaar+lidmaatschap+bij+%27Rouveen%27
© Yorben de Lange

Harm Bisschop tekende op 28 december 1961 de 'Akte van toetreding als lid tot de Vereeniging' voor het lidmaatschap van de Coöperatieve Zuivelfabriek De Vlijt. Na een fusie met De Kleine Winst in 1987 ging de coöperatie verder onder de naam Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen.

De ondernemer heeft geen moment getwijfeld over zijn lidmaatschap van zijn 'dorpse' coöperatie. 'Je kent de mensen en dat zorgde voor een fijne en prettige samenwerking. Door de jaren heen is er enorm veel veranderd. Als we er niet helemaal uitkwamen met bijvoorbeeld wat computerwerk, dan kwam de adviseur veehouderijzaken langs om te helpen', zegt hij.


In stijl

De laatste melk werd maandag in stijl opgehaald. Transporteur Peter Mulder werd vergezeld door directeur Klaas Hokse van Rouveen Kaasspecialiteiten, terwijl ook coöperatievoorzitter Henk van Leusen en rayonhoofd Herman de Lange aanwezig waren en taart en bloemen meebrachten.

Voor Bisschop was de laatste leging van de tank een moeilijk moment. 'Er heerst ook een gevoel van oprechte dankbaarheid dat wij dit samen zo lang hebben kunnen doen, maar aan alles komt een eind. Nu geen wekker meer om half zeven in de ochtend. Dat geeft rust en verder zien we wat de dag ons brengt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer