Trekkergroepen gaan naar Arnhem met manifest met eisen

Verschillende trekkergroepen met actievoerende boeren gaan vanavond naar het provinciehuis in Arnhem. Daar willen ze een manifest overhandigen met acht voorgestelde beleidswijzigingen.

Trekkergroepen+gaan+naar+Arnhem+met+manifest+met+eisen
© Huisman Media

De actiegroepen verwachten honderden boeren met meer dan honderd trekkers in de Gelderse provinciehoofdstad. Woensdagavond was er in Zwolle bij het Overijsselse provinciehuis ook al een protest. Daar waren zo'n 180 boeren aanwezig die in gesprek gingen met gedeputeerde Maurits von Martels (BBB).

Het manifest van de boeren telt acht punten en is opgesteld namens 'alle trekkergroepen van Nederland'. De boeren pleiten onder meer voor het terugdraaien van de Green Deal en het intrekken van alle met nutriënten verontreinigde gebieden. Ook willen ze dat bemestingsverboden op provinciale pachtgrond worden ingetrokken en dat de gebruiksruimte voor kunstmest wordt ingewisseld voor plaatsingsruimte van organische mest.


• Volg de ontwikkelingen op nieuweoogst.nl/boerenprotest

Daarnaast wil deze groep boeren dat alle Nationaal Programma's Landelijk Gebied worden gestopt, alle bufferstroken worden geschrapt, de derogatie behouden blijft op 250 kilo stikstof per hectare en er geen generieke korting komt op dier- en productierechten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    18° / 8°
    10 %
Meer weer