Nederlandse siertelers vallen in de prijzen op IPM Essen

Nederlandse siertelers doen goede zaken op vakbeurs IPM in het Duitse Essen. De broers Wouter en Martijn Duijvesteijn van Beyond Chrysant in Hoek van Holland kregen in de categorie snijbloemen de International Grower of the Year Award 2024 overhandigd. In de categorie jongplanten ging Sjaak van Schie uit Maasdijk er met de prijs vandoor.

Nederlandse+siertelers+vallen+in+de+prijzen+op+IPM+Essen
© Sjaak van Schie

De International Grower of the Year Award werd dinsdag 23 januari uitgereikt door The International Association of Horticultural Producers (AIPH). Dit is de organisator van de sierteeltprijs. De prijs moet erkenning geven aan goed ondernemerschap in de internationale sierteeltsector.

De jury van de International Grower of the Year Award beoordeelde de kandidaten onder meer op marktprestatie, innovatie, marktinzicht, duurzaamheid en goed werkgeverschap. Beyond Chrysant wist op alle facetten uitstekend te scoren en de andere kandidaten achter zich te laten. In totaal hebben negen sierteeltbedrijven van over de hele wereld de finale bereikt.



‘Enorme prestatie’

‘Het is een prachtig resultaat en een enorme prestatie om op wereldniveau deze prijs in ontvangst te nemen’, reageert projectmanager Ilse de Wilde van de Tuinbouw Ondernemersprijs, waar Beyond Chrysant vorig jaar voor genomineerd was.

De jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs gaf destijds al aan Beyond Chrysant een aanjager voor de sector te vinden. ‘De broers acteren als een start-up en dat maakt dat ze niet alleen veel bedenken, maar ook vooral veel durven te doen. Het zijn ondernemers met lef en dat helpt het bedrijf én de sector verder. Ook excelleren ze op het gebied van duurzaamheid en goed werkgeverschap.’


Meer Nederlanders in prijzen

Niet alleen de broers Wouter en Martijn Duijvesteijn konden feestvieren, dat gold ook voor de medewerkers van Sjaak van Schie uit het Zuid-Hollandse Maasdijk. Zij wonnen The International Grower of the Year Award in de categorie jonge planten.

Fidélio Alegria, algemeen directeur bij Sjaak van Schie, is trots: 'We waren positief verrast door de nominatie. Dat is al een erkenning op zichzelf voor het geweldige werk van het team en de strategie die het bedrijf volgt. De winst is als een kers op de taart.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer