Plukon versterkt positie in Spanje door overname Redondo

Plukon Food Group versterkt de positie in Spanje door de overname van het in Madrid gevestigde Redondo. Dit is een geïntegreerd pluimveebedrijf dat kipproducten levert aan klanten in de regio van de Spaanse hoofdstad.

Plukon+versterkt+positie+in+Spanje+door+overname+Redondo
© Plukon

Familiebedrijf Redondo is sinds 1963 actief in de pluimveesector. Het verticaal geïntegreerde Redondo opereert in een uitgebreide keten, met onder meer voerfabrieken, moederdierbedrijven, een broederij, vleeskuikenbedrijven en een moderne slachterij. Het bedrijf werkt vanuit drie locaties in Spanje, heeft ongeveer 250 fulltime medewerkers en had in 2022 een omzet van circa 54 miljoen euro.

Waar Plukon zich voornamelijk richt op het produceren van hoogwaardige, verse producten van gevogelte voor de retailmarkt, levert Redondo een premium assortiment kipproducten aan enkele van de belangrijkste retail-, business-to-business- en foodservicebedrijven in Spanje. Dankzij de strategische ligging van de productiefaciliteiten (in de nabijheid van de meeste klanten) kan het bedrijf de levering van verse producten van hoge kwaliteit garanderen.

'In 2020 betrad Plukon de Spaanse markt door Grupo VMR over te nemen. Als Redondo en Plukon’s Grupo VMR in de toekomst hun krachten bundelen, kunnen we onze positie op de Spaanse pluimveemarkt vergroten. Dit past bij onze ambitie om een vooraanstaande speler te worden op het gebied van de productie en het vermarkten van gevogelte in Europa', zegt topman Kees Kraijenoord van Plukon.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer