Nepluvi wil wereldwijde acceptatie eventueel vogelgriepvaccin

Wanneer er een goed en veilig werkend vogelgriepvaccin zou zijn, dan moet dat wereldwijd worden geaccepteerd. Hiervoor pleit voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi).

Nepluvi+wil+wereldwijde+acceptatie+eventueel+vogelgriepvaccin
© Pixabay

Volgens Oplaat is het huidige beleid van ruimen kostbaar en niet duurzaam. Het vraagt een nieuwe aanpak. Hij stelt dat vaccinatie een effectieve methode is om vogelgriep te bestrijden, net zoals bij mensen en andere dieren.

'Een groot obstakel voor het gebruik van een vogelgriepvaccin is de acceptatie ervan door verschillende landen. Veel landen, vooral Aziatische, accepteren geen geïmporteerde pluimveeproducten uit landen waar wordt gevaccineerd tegen vogelgriep. Dit vormt een bedreiging voor de Nederlandse export van pluimveeproducten als kippenpoten, die voornamelijk naar Azië worden geëxporteerd worden', zegt de Nepluvi-voorzitter.


Snelle actie

Oplaat benadrukt dat de ontwikkelingen rondom het vogelgriepvaccin veelbelovend zijn. Hij gelooft dat een wereldwijd geaccepteerd vaccin niet alleen de Nederlandse pluimveesector zal beschermen, maar ook zal bijdragen aan de wereldwijde pluimvee-industrie. Hij dringt aan op een snelle actie om wetgeving en regelgeving aan te passen.

'De pluimveesector is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie en speelt een cruciale rol in de wereldwijde voedselvoorziening. Het aanpakken van de vogelgriep door middel van een effectief en wereldwijd geaccepteerd vaccin zal niet alleen de sector ten goede komen, maar ook bijdragen aan een duurzamere en ethisch verantwoorde vleesproductie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer