Greenpeace vraagt Adema kritisch te blijven op nieuwe GMO's

Greenpeace Nederland roept minister Adema op om tijdens de vergadering van de Landbouw- en Visserijraad op 10 en 11 december het voorstel van de Commissie tot deregulering van nieuwe GMO’s te verwerpen.

Greenpeace+vraagt+Adema+kritisch+te+blijven+op+nieuwe+GMO%27s
© Burt Sytsma

De brief gaat in op een aantal controversiele punten, waaronder de zorgen over veiligheid voor mens en milieu, het schrappen van etikettering en traceerbaarheid voor nieuwe genetisch gemanipuleerde organismen (GMO’s). Dit laatste staat volgens Greenpeace haaks op de wens van Europese consumenten. Ook benadrukt Greenpeace de gevolgen van patenten voor de machtspositie van grote bedrijven.

Een stem tegen het voorstel van de Commissie is volgens Greenpeace essentieel om de integriteit van het huidige EU-kader voor GMO’s te beschermen, wat ervoor zorgt dat er geen GMO’s in het milieu kunnen worden geïntroduceerd of op de EU-markt kunnen worden gebracht zonder voorafgaande risicobeoordeling, monitoring, etikettering en traceerbaarheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer