Klimaatactivisten voegen daad bij woord: blokkade kantoren Rabobank

Enkele honderden aanhangers van Greenpeace en Extinction Rebellion voeren actie bij verschillende kantoren van de Rabobank. Zo ook bij het hoofdkantoor in Utrecht.

Klimaatactivisten+voegen+daad+bij+woord%3A+blokkade+kantoren+Rabobank
© Remko de Waal

Eind september kondigden de milieuorganisatie en de klimaatbeweging een ultimatum aan voor de Nederlandse bank. Ze willen dat Rabobank per direct stopt met het financieren van bijvoorbeeld de intensieve veehouderij en dat de bank de schade vergoedt die is aangericht.

Woensdag is de deadline verstreken en dus doen de Extinction Rebellion en Greenpeace een poging om naast het hoofdkantoor kantoren in Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Leeuwarden te sluiten. Greenpeace-directeur Andy Palmen noemt de Rabobank 'de financiële architect van een uit de voegen gebarsten landbouwsysteem'.


Demonstranten in Utrecht hebben naast de hoofdingang, de parkeergarage en zijingangen geblokkeerd. Volgens de actievoerders mogen bankmedewerkers wel naar buiten, maar niet naar binnen. Ook zijn sommige actievoerders in palen bij het gebouw geklommen. Er zijn spandoeken voor het logo van de Rabobank gehangen. Andere activisten dragen borden bij zich met teksten als 'Rabobank trotse sponsor van de klimaatcrisis?' en '1 euro winst erbij is 94 euro schade voor mij'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer