Milieuorganisaties: 'Rabo verwoest natuur & boer'

Milieuorganisatie Greenpeace en klimaatbeweging Extinction Rebellion hebben maandagochtend actiegevoerd bij het hoofdgebouw van Rabobank in Utrecht. Er zijn letters neergelegd die de tekst 'Rabo verwoest natuur & boer' vormen.

Milieuorganisaties%3A+%27Rabo+verwoest+natuur+%26amp%3B+boer%27
© Greenpeace

Ook hebben Greenpeace en Extinction Rebellion Rabobank een ultimatum gegeven. Ze houden de bank verantwoordelijk voor een groot deel van de stikstofcrisis. Volgens de berekeningen die de organisaties hebben gebruikt, is de bank verantwoordelijk voor minimaal 3,1 miljard euro aan schade die is veroorzaakt door de stikstofcrisis. In de methode is er onder andere gekeken naar de kosten voor water-, land- en luchtvervuiling en de impact hiervan op de gezondheid van mensen.

Directeur Andy Palmen van Greenpeace stelt dat Rabobank, bewust van de gevolgen, jarenlang heeft aangestuurd op schaalvergroting van de landbouw. Begin september zei Rabobank-topman Stefaan Decraene in de Volkskrant dat het weinig zin heeft om naar het verleden te kijken. Greenpeace en Extinction Rebellion zijn het hier niet mee eens.

Greenpeace en Extinction Rebellion willen dat Rabobank per direct stopt met het financieren van bijvoorbeeld de intensieve veehouderij en dat de bank de schade vergoedt die is aangericht. Als dat niet gebeurt, dan dreigen de organisaties met het sluiten van kantoren van Rabobank door het hele land. De deadline van het ultimatum is 11 oktober.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer